HMK 6500
61 TUŞLU DAHİLİ MP3 ÇALARLI MÜZİKAL ELEKTRONİK ORG
KULLANIM KILAVUZU
USB Disk ve mikro SD ürünle beraber verilmemekte ve kullanıcı tarafından ayrıca satın alabilirsiniz.
I. Başlamadan önce
1. Temel Fonksiyonlar
2. Panel Kontrolü
3. Güç Kaynağı Bağlantıları
4. Kulaklık ve Ses çıkışının kullanılması
5. USB-MIDI
II. MP3 çaların kullanılması
1. Güç Anahtarı
2. MP3 AÇMA/KAPAMA anahtarı
3. MP3 Başlat / Durdur
4. MP3 Oynatma Sesi
5. MP3 tek şarkı tekrarı
6. MP3 çalma modunu seçme
7. MP3 şarkılarının seçilmesi
III. Orgun çalınması ve çalıştırılması
1. Ses seçimi
2. Ses efekti tanıtımı
3. Klavye perküsyonu
4. Ders Fonksiyonu
5. Kayıt ve Oynatma
6. Transpoze ve İnce Ayar
7. Ritim ve Otomatik Akor
8. Demo Şarkılar
9 Diğer Fonksiyonlar
Şarkı Listesi
Tınıların Listesi
Ritimler Listesi
I. Başlamadan önce
1. Temel Fonksiyonlar
1. Dahili USB disk ve mikro SD MP3 oynatıcı;
2. 61 standart boyutlu piyano tuşu;
3. 61 klavye perküsyonu;
4. Çift ses ve Çift klavye işlevi;
5. 128 Ton ve 128 Ritim;
6. 15 Dahili şarkılar;
7. Stiller Programlama ve Oynatma;
8. Kayıt ve Oynatma fonksiyonu;
9. Metronom Fonksiyonu;
10. Intro/ Bitiş / Senkron/Doldurma İşlevi;
11. Tek Parmak ve Çok Parmak Fonksiyonları;
12. Vibrato & Stain Fonksiyonları;
13. Durum Hafızası Fonksiyonları;
14. Transpoze / İnce Ayar Fonksiyonu;
15.Ses / Eşlik / Tempo Kontrolü;
16. 3 Ders Modları;
17. USB-MIDI girişi / çıkışı;
18. Çok fonksiyonlu LCD ekran
2. Panel Kontrolü
[GÖRSEL]
1. Hoparlör
2. Güç Anahtarı
3. Ses
4, Metronom anahtarı
5. Yeniden Oynatma
6. Kayıt
7. Öğretme
8. Prg.-Oynatma
9. Program
10. Uzatma
11. Vibrato
12. Doldurma
13. Çift ses anahtarı
14. Çift klavye anahtarı
15. Dokunmaya duyarlı anahtar
16. Klavye perküsyonu
17. LCD ekran
18. Sürekli şarkı
19. Tek Şarkı
20. Ton seçimi
21. Ritim seçimi
22. sayı düğmesi
23. MP3 bir tekrar
24. MP3 Başlat / Durdur
25. Mp3 açık / kapalı
26. USB veya SD seçin
27. Mp3 oynatma modu
28. Mp3 ses-
29. Mp3 ses+
30. Akor kapalı
31. Bas akoru
32. Parmaklı
33. Tek parmak
34. Senkr.
35. Başlat/Durdur
36. İnce Ayarı
37. Transpoze
38. Tempo
39. Org Eşlik Ses
40. Org ana ses
41. Giriş / bitiş
42. Hafıza tuşu
43. Hafızayı ayarla
44. Perde esnetme
45. Eşlik Klavye
46. Güç Girişi DC 9-12V
47. Kulaklık
48. Ses çıkışı "SOL/SAĞ"
49. USB disk girişi
50.Micro SD girişi
51. USB-MIDI girişi / çıkışı
1. Vibrato 6. Parmaklı 11. Akor ekranı 16. Çift klavye
2.Eşlik Ses 7.Ritim seçimi 12. Karakter ekranı 17. Çift ses
3. Uzatma 8. Ton seçimi 13. Vuruş Tempo 18. Kayıt
4. Öğretme 9. Şarkı seçimi 14. Müzik puanı 19. Ritim Programı
5. Tek parmak 10. Dijital ekran 15. dokunmatik 20. Klavye çalma
3. Güç Kaynağı Bağlantıları
3.1 Bir AC Güç Adaptörünün Kullanılması: AC adaptörünü (LRP-148) elektronik klavyenin arkasındaki güç kaynağı jakına (DC9V) bağlayın ve ardından AC adaptörünü bir AC prizine takın.
Uyarı: Enstrümanınıza AC şebekesinden güç sağlamak için yalnızca LRP-148 AC Güç Adaptörünü kullanın. Diğer adaptörlerin kullanılması, hem adaptörde hem de elektronik klavyede onarılamaz hasara neden olabilir.
Dikkat: Elektronik klavyeyi uzun süre kullanmayacağınız zaman veya gök gürültülü havalarda AC Güç Adaptörünü prizden çıkarın.
3.2 Pillerin Kullanımı: Enstrümanın alt panelinde bulunan pil bölmesi kapağını açın. Bölmenin içindeki kutup işaretlerine dikkat ederek altı yeni pili takın. Bölme kapağını yerine sıkıca kilitlendiğinden emin olarak yerine takın.
Dikkat: Piller azaldığında, düşük voltaj, daha zayıf ses seviyesine ve tonun bozulmasına neden olur, bunları altı yeni pilden oluşan eksiksiz bir setle değiştirin, aksi takdirde eskisi nemden etkilenerek makineye zarar verebilir.
4. Kulaklık ve Ses çıkışının kullanılması: PHONES jakına bir kulaklık bağlayın, dahili stereo hoparlör sistemi otomatik olarak kapanacaktır. Kulaklık, özel çalışmalar için uygundur. Amplifikatörü, R / L jakını kullanarak elektronik klavyeye bağlayın;
5. USB-MIDI: Bu klavye MIDI bilgisini bilgisayar MIDI bilgisiyle birlikte iletmek için çeşitli profesyonel düzenleme yazılımlarını (Cakewalk, vb.) Kullanarak klavye USB-MIDI soketini USB portuna bağlayın.
NOT: Bilgisayara bağlandığında, depolama verilerinin kaybolmasını önlemek için MP3 çalar kapatılmalı, USB disk ve SD kart çıkarılmalıdır. Bu klavye, bilgisayar kabloları ve MIDI düzenleme yazılımı içermez, kullanıcıların masrafları kendilerine ait olmak üzere satın almaları gerekir.
II. MP3 çaların kullanılması
1. Güç Anahtarı: Güç anahtarına "açık" konuma bastığınızda, LCD "000" çalma moduna geçer. Güç kapatıldığında, piyano seti "000" (piyano tını) ve "000" (kulüp modası) olur. LCD görüntüleme alanı aynı zamanda tını adını gösterir.
2. MP3 AÇMA/KAPAMA Anahtarı: MP3 şarkıları içeren USB diski veya Micro SD kartı ilgili USB jaklarına veya SD kart soketine takın, ardından MP3 açma / kapama tuşuna basın ve klavye MP3 çalma moduna dönerken ekranda "USB MP3" veya "SDC MP3" gösterilir ve sayı düğmesi MP3 işlem tuşlarına dönüşür ve ritim, akorlar ve şarkılarla ilgili işlevler çalıştırılamaz. Klavye işlem moduna geri dönmek için MP3 çalara tekrar basın. Kulaklık açıldığında MP3 işlevi varsayılan olarak kapalıdır. (Şekilde gösterildiği gibi)
3. MP3 Başlat / Durdur: Mp3 modunda, flaş diskteki şarkıları çalmak için MP3 Çal / duraklat düğmesine basın, duraklatmak için tekrar basın. Duraklatma modunda, mevcut müziği çalmaya devam etmek için Çal / duraklat düğmesine basın.
4. MP3 Oynatma Sesi: Çalma sesini ayarlamak için "MP3 Sesi + & -" düğmesini kullanın, Değer aralığı 0-21'dir.
5. MP3 tek şarkı tekrarı: bir şarkıyı tekrarlama işlevini kullanmak için tek tekrar düğmesine basın.
6. MP3 çalma modunu seçme: Oynatma modu düğmesine basın, aşağıdaki 4 modu sırayla seçebilirsiniz
Normal Mod: Tüm şarkılar çalındığında çalmayı durdurur.
Rasgele Mod: Flaş diskteki şarkıları rastgele çalar.
Aynı klasörü tekrar et Modu: aynı klasördeki şarkıları tekrar tekrar çalar.
Tümünü Tekrarla Modu: flaş diskteki tüm şarkıları tekrarlar
7. MP3 şarkılarının seçilmesi: MP3 çalma modunda, USB diskte veya SD kartta bu numaradaki ilgili şarkıları doğrudan seçmek için numara düğmesine veya +/— düğmesine basın.
Not: Micro SD, çalışırken değiştirilebilme özelliğini desteklemez ve kartın hasar görmesini önlemek için kartı takmadan veya çıkarmadan önce MP3 çalma işlevinden çıkmanızı önerir. USB MIDI bilgisayara bağlandığında MP3 çalma işlevi kapatılacaktır.
Ill. Orgun çalınması ve çalıştırılması
1. Ses seçimi: Org128 Ses içerir, “000-12 7” arasından seçim yapabilirsiniz.
1.1 Bir Ses seçmeden önce Ses Seçme düğmesine basın ve ardından seçim için sayı düğmesini kullanın.
örneğin: “018” numaralı Sesi seçmek için, önce Ses Seçme düğmesine basın ve ardından sayı düğmesini kullanarak 1 ve 8'i girin. Bu arada LCD "018" gösterecektir; "108" numaralı Sesi seçmek için, önce Ses Seçme düğmesine basın ve ardından sayı düğmesini kullanarak 1, 0 ve 8'i girin. Bu arada LCD "108" gösterecektir;
1.2 Opsiyonel olarak, seçim için “+”, “-” butonlarını kullanabilirsiniz. Ses Modunda, “+” düğmesine basın, Sırayla Ses numarası artar; azaltmak için “-” ye basabilirsiniz.
2. Ses efekti tanıtımı
2.1 Vibrato: Vibrato efektini AÇIK konuma getirmek için “VIBRATO” düğmesine basın, LCD'deki “Vibrato özellik noktası” yanacak, Ses çalarken titreme efekti yapacaktır, efekti kapatmak için “VIBRATO” düğmesine tekrar basın.
2.2 Uzatma: Uzatma efektini AÇIK konuma getirmek için "SUSTAIN" düğmesine basın ve LCD'deki "Uzatma özelliği noktası" yanacaktır, klavyede çalınan tüm notaların süresi daha uzundur, efekti kapatmak için "SUSTAIN" düğmesine tekrar basın.
3. Klavye Perküsyonu:
Klavye Perküsyonu: "Klavye Perküsyon" düğmesine basın ve klavye çalarken bir perküsyon klavyesi haline gelecektir, her tuş vuruşunun farklı perküsyon efekti olacaktır. Bu özelliği iptal etmek için düğmeye tekrar basın.
4. Ders Fonksiyonu
4.1 Ders Fonksiyonu 1 (Tek tuş modu): "Ders 1" düğmesine basın, LCD'deki Ders İşlevi noktası yanar, klavye tek tuş moduna geçer.
Şarkıları seçmek için sayı düğmesine veya “+, -” tuşlarına basın ve ardından klavyenin herhangi bir tuşuna basın, tuş notları ve eşlik eden müzik çalınacaktır. Şarkıları seçtikten sonra çalmaya başlamadıysanız, herhangi bir tuşa basarak çalmaya başlamadığınız sürece şarkının belirli bir bölümü tekrar tekrar çalınacaktır. Bu arada LCD, klavye formu ve personel formu olarak anahtar notları gösterecektir. Bu işlevden çıkmak için tekrar düğmesine veya "BAŞLAT / DURDUR" Düğmesine basın.
4.2 Ders İşlevi 2: "Ders 2" düğmesine basın, LCD'deki Ders İşlevi noktası yanar, klavye ders 2 moduna geçer. Şarkıları seçmek için sayı düğmesine veya “+, -” tuşlarına basın, eşlik eden müzik çalınacaktır. LCD'nin klavye alanındaki tuşların talimatlarına göre hareket etmelisiniz. Fon müziği, şarkı bitene kadar tekrarlanacaktır. Bu işlevden çıkmak için tekrar düğmesine veya "BAŞLAT / DURDUR" Düğmesine basın.
4.3 Ders İşlevi 3: "Ders 3" düğmesine basın, LCD'deki Ders İşlevi noktası yanar, klavye ders 3 moduna geçer. Şarkıları seçmek için sayı düğmesine veya “+, -” tuşlarına basın, eşlik eden müzik çalınacaktır. Eşlik eden müziğin ardından müzik çalabilirsiniz. Org, seçtiğiniz şarkının eşliğini çalacaktır ve siz eşlik ile birlikte ana notaları çalabilirsiniz. 3 saniye içinde çalmaya başlamazsanız, ana notalar otomatik olarak çalınacaktır. Bu arada LCD, klavye formu ve personel formu olarak anahtar notları gösterecektir. Bu işlevden çıkmak için tekrar düğmesine veya "BAŞLAT / DURDUR" Düğmesine basın.
Not: Ders modunda, enstrüman otomatik olarak "demo şarkı seçme moduna" ve ders modundan çıkıldığında "ses seçme moduna" dönecektir. Ses seçme düğmesine basıldığında "ses seçme modu" na geçilir ve 3 saniye sonra "demo şarkıları seçme modu" na geri dönülür.
5. Kayıt ve Oynatma: “Kaydet” Düğmesine basın, LCD'deki Kayıt Fonksiyonu noktası yanacaktır, Bu modda kendi orijinal performanslarınızı ve şarkılarınızı kaydedebilir, “Yeniden Oynat” düğmesine basarak kaydettiklerinizi tekrar oynatabilirsiniz, tekrarlamak için düğmeye basın. Kayıt modundan çıkmak için, "Kaydet" düğmesine tekrar basın veya "Başlat / Durdur" düğmesine basın.
Not: Bu işlev 700 not kaydetmeye izin verir, kayıt ulaşıldığında biter.
6. Transpoze ve İnce Ayar
Transpoze ve İnce Ayar, orgun genel perdesini ayarlamak için kullanılır.
6.1 “Transpoze +” veya “Transpoze-” düğmesine basın, orgun genel perdesi yarım tonluk artışlarla yukarı veya aşağı transpoze edilecektir. Transpoze aralığı -6'dan +6'ya kadardır, bu arada LCD ayarladığınız değeri 3 saniye gösterecektir. Varsayılan değere (00) dönün, “Transpoze +” ve “Transpoze-” düğmesine aynı anda basın.
6.1 “İnce Ayar+” veya “İnce Ayar -” düğmesine basın, orgun genel perdesi yarım tonluk artışlarla yukarı veya aşağı transpoze edilecektir. Transpoze aralığı -99'dan +99'a kadardır, bu arada LCD ayarladığınız değeri 3 saniye gösterecektir. Varsayılan değere (00) geri dönün, “İnce Ayar + ” Ve“ İnce ayar- ”düğmelerine aynı anda basın.
7. Ritim ve Otomatik Akor
7.1 Ritim Başlatma, Giriş ve Bitiş
a. Ritim eşliğini başlatmak için “Başlat / Durdur” düğmesine basın, LCD'nin sağındaki küçük nokta ritim hızında parıldayacaktır. Ritim'den çıkmak için düğmeye tekrar basın.
b. Ritim çalarken INTRO / ENDING düğmesine basın, cihaz bir bitiş çalar ve ardından ritmi bitirir;
c. Ritim çalmadan INTRO / ENDING düğmesine basın, cihaz bir giriş çalacak ve seçilen ritmi çalmaya başlayacaktır.
7.2. Ritim seçimi.
a. Orgun “000” - “127” numaralı 128 ritmi vardır, “Ritim Seçimi” düğmesine basın, sayısal tuş takımıyla istediğiniz ritim numarasını girin. LCD, seçtiğiniz ritim numarasını gösterecektir.
örneğin: "108" numaralı Ritmi seçmek için, önce "Ritim Seçme" düğmesine basın ve ardından sayı düğmesini kullanarak 1, 0 ve 8'i girin. Ve LCD dijital ekran alanında "108" numaralı ritmi seçtiğinizi gösterecektir.
b. İstediğiniz ritmi seçmek için “+”, ”-” düğmesini de kullanabilirsiniz.
7.3 Senk akoru, Akor Modu Seçimi.
a. “Sync” düğmesine basın, LCD'nin sağındaki küçük nokta parıldayacak ve ardından eşlik eden klavyeyi (sol klavyede Ist-19 tuşları) kullanarak gerçekleştirmek, ritim ve performans eşzamanlı çalacaktır.
b. Tek Parmak Modu: ritim modunda veya senk. modunda “Tek parmak akor düğmesine” basın, LCD'deki tek parmak işlevi yanar ve ardından eşlik eden klavyeyi kullanın, akor ritimle çalacaktır.
c. Çoklu Parmak Modu: ritim modunda veya senk. modunda “parmak akor düğmesine” basın, LCD'deki çoklu parmak işlevi yanar ve ardından eşlik eden klavyeyi kullanın, akor ritimle çalacaktır.
Not: Tek veya çok parmaklı akor işlevini iptal etmek için, “Akor kapatma düğmesi” ne basın; “Başlat / Durdur” düğmesine aynı anda basın Akor ve ritmi iptal edin.
7.4 Bas Akoru: Akor sesini bastan piyanoya değiştirin.
7.5 Metronom: Normal modda, metronom sesleri döngü 1/4 zaman> 2/4 zaman> 3/4 zaman> 4/4 zaman> durdur> 1/4 zaman> *** döngüde tekrarlanacaktır. Varsayılan hız 120'dir.
7.6 Doldurma İşlevi: Ritmi kullanırken "Fill-In 1 düğmesine" veya "Fill-In 2 düğmesine" basın, makine otomatik olarak bir animasyon ritmi çalar ve ardından normal ritmi sürdürür.
7.7 Tempoyu Ayarlayın: Varsayılan ritim temposu 120 kere / dakikadır, tempoyu 30 ila 300 aralığında değiştirmek için Tempo Speed "+" veya "-" düğmesine basın. Varsayılan hıza dönmek için Tempo Speed "+" ve "-" düğmelerine aynı anda basın.
7.8 Programlama ve oynatma: “Klavye Perküsyon” tuşuna basın, klavye perküsyon klavyesi haline gelir, bu modda “PROG” tuşuna basın, LCD'de programlanan fonksiyon yanar ve ardından klavyeye basın, cihaz 128 davul vuruşuna kadar kayıt yapabilir; Bitirdiğinizde, programlama yaparken ritmi yeniden çalmak için "P-play" düğmesine basın, çalma hızını ayarlamak için Tempo Speed "+" veya "-" düğmesini kullanın. İşlevi iptal etmek için "PROG" düğmesine tekrar basın veya "Başlat / Durdur" düğmesine basın.
8. Demo Şarkılar.
8.1 Tek Şarkı çalma: “Tek şarkı” düğmesine basın, şarkı çalmaya başlar ve LCD'de şarkı numarası ve adı görüntülenir. Demo şarkılardan birini seçmek için, uygun şarkınızı alana kadar Şarkı düğmesine tekrar tekrar basın, en sonunda seçtiğiniz şarkı kilitlenecek ve tekrar tekrar çalınacaktır.
8.2 Sürekli şarkı çalma: “Sürekli şarkı” düğmesine basın, siz düğmeye tekrar basarak bu işlevi iptal edene kadar bellekteki şarkılar tek tek çalınır.
Not: “Başlat / Durdur” düğmesine basarak “tek şarkı çalmayı” veya “Sürekli şarkı çalmayı” iptal edebilirsiniz.
8.3 “Tek şarkı çalma” veya “Sürekli şarkı çalma” etkinleştirildiğinde, cihaz otomatik olarak şarkı seçme moduna geçer, sayı tuşlarını kullanarak şarkıları seçebilirsiniz. Oynatma modundan çıkmak ses moduna dönecektir.
Demo şarkıları çalarken “Ses düğmesine” basın, cihaz geçici olarak ses moduna geçecektir, sesi değiştirebilir, seçtiğinizde 3 saniye sonra şarkı seçme moduna dönebilirsiniz.
8.4 Ekteki demo şarkı içeriğini görün.
9. Diğer Fonksiyonlar:
9.1 Ses: İhtiyaçlarınıza göre, genel ses seviyesini ayarlamak için lütfen "ses" düğmesini çevirin.
9.2 Ana Ses: Org işlevinin tüm ses düzeyini ayarlamak için ana ses düzeyi kontrol düğmesini "+" ve "-" kullanın, LCD'de gösterilen çubuğun uzunluğu ses düzeyi kolunu belirtecek şekilde değişecektir.
9.3 Eşlik Sesi: Eşlik ses düğmesi "+", orga eşlik eden ses düzeyini maksimum "16" değerinde artırabilir; Eşlik ses düğmesine "-" basmak, orga eşlik eden ses seviyesini minimum "1" değerinde azaltabilir.
9.4. Dokunmaya Duyarlı Kontrol Anahtarı: Bu işlevi kapatmak için Dokunmaya Duyarlı düğmesine basın ve bu işlevi etkinleştirmek için tekrar basın, LCD'deki "Dokunma İşlevi noktası" yanacaktır. Cihaz başlatıldığında varsayılan değer etkinleştirilir.
9.5 Çift Ses anahtarı: “Çift Ses” düğmesine basın, LCD'deki “Çift Ses Fonksiyon noktası” yanacaktır. Bu modda, cihaz ana ses ve seçilen ses tarafından çalınacaktır. Moddan çıkmak için düğmeye tekrar basın.
9.6 Çift Klavye anahtarı: “Çift Klavye” düğmesine basın, LCD'deki “Çift Klavye İşlev noktası” yanacaktır. Klavye C2 ~ B3 ve C4 ~ C7'ye ayrılacak, C2 ~ B3 kısmı C3 ~ B4 ölçeğini oynayacaktır ve C4 ~ C7 kısmı C3 ~ C6 ölçeğini çalacaktır; ve C4 ~ C7 klavyede orijinal sesi değiştirmek için sayısal tuş takımıyla bir ana ses seçebilirsiniz ve cihaz 2 seste çalacaktır.
Bu özelliği iptal etmek için “Çift Klavye” düğmesine tekrar basın.
9.7 Hafıza Fonksiyonu: Çalmadan önce şarkı, tempo, tını, ritim, akor vb. Ayarladığınızda, "Ayarla" düğmesine ve "Hafıza" düğmesine aynı anda basın, ayar hafızaya alınacaktır, çalma esnasında ayarı "Hafıza" düğmesine basarak yükleyebilirsiniz.
Not: "Hafiza" düğmesi "M1" - "M4" den herhangi biri olabilir, 4 grup parametresi ayarlayabilirsiniz. Güç kapatıldığında tüm ayarlar silinecektir.
9.8 Perde basamağı: Çalma efektini geliştirmek için tonu değiştirmek için "pitch bench"i kullanabilirsiniz.
Şarkı Listesi
00 Işıltılı 08 Oradaki çiçek açan meyve ağaçları
01 Çayırda Gece 09 Qinghai-Tibet Platosu
02 Huijia bak 10 Ali'nin kızı
03 İyi günler 11 Yeni bir çağa
04 Çocukluk 12 Kelebek Aşıklar
05 Eğri ay 13 Çiçekler Neden Bu Kadar Kırmızı?
06 Liuyang Nehri 14 Barış içinde güzel bir yaşam
07 Aobao Xianghui
Tını Listesi
00 Akustik Kuyruklu Piyano
01 Parlak Akustik Piyano
02 Elektrikli Kuyruklu Piyano
03 Honky-tonk Piyano
04 Rodos Piyanosu
05 Koro Piyanosu
06 Çembalo
07 Klavsen
08 Çelesta
09 Orkestra Çanı
10 Müzik Kutusu
11 Vibrafon
12 Marimba
13 Ksilofon
14 Boru Çanlar
15 Vurmalı Santur
16 Çekme çubuğu Orgu
17 Vurmalı Org
18 Rock Orgu
19 Kilise Orgu
20 Armonyum
21 Akordeon
22 Armonika
23 Tango Akordiyonu
24 Akustik Gitar (Naylon tel)
25 Akustik Gitar (Çelik tel)
26 Elektro Gitar (Caz)
27 Elektro Gitar (Normal)
28 Elektro Gitar (Susturulmuş)
29 Aşırı tahrikli Gitar
30 Distorsiyon Gitar
31 Gitar Harmonileri
32 Akustik Bas
33 Elektro Bas (Parmak)
34 Elektro Bas (Pena)
35 Perdesiz Bas
36 Slap Bas 1
37 Slap Bas 2
38 Sint. Bas 1
39 Sint. Bas 1
40 Keman
41 Viyola
42 Çello
43 Kontrbas
44 Tremolo Yaylılar
45 Pizzicato Yaylılar
46 Orkestral Arp
47 Timpani
48 Yaylı Sazlar 1
49 Yaylı Sazlar 2
50 Sint Yaylılar 1
51 Sint Yaylılar 1
52 Koro Aah sesi
53 Oohs Sesleri
54 Sint Sesi
55 Orkestra Vuruşu
56 Trompet
57 Trombon
58 Tuba
59 Susturuculu Trompet
60 Fransız Kornosu
61 Nefesliler Bölümü
62 Sint Nefesliler 1
63 Sint Nefesliler 2
64 Soprano Saksafon
65 Alto Saksafon
66 Tenor Saksafon
67 Bariton Saksafon
68 Obua
69İngiliz Kornosu
70 Fagot
71 Klarnet
72 Piccolo
73 Flüt
74 Kaydedici
75Panflüt
76 Şişe Üfleme
77 Şakuhachi
78 Düdük
79 Okarina
80 Baş Ses 1 (kare)
81 Baş Ses 2 (testere dişi)
82 Baş Ses 3 (calliope baş ses)
83 Baş Ses 4 (çıvgın baş ses)
84 Baş Ses 5 (charang)
85 Baş Ses 6 (ses)
86 Baş Ses 7 (beşinciler)
87 Baş Ses 8 (bas + baş ses)
88 Ped 1 (new age)
89 Ped 2 (sıcak)
90 Ped 3 (polysynth)
91 Ped 4 (koro)
92 Ped 5 (eğimli)
93 Ped 6 (metalik)
94 Ped 7 (hale)
95 Ped 8 (süpürme)
96 FX 1 (yağmur)
97 FX 2 (film müziği)
98 FX 3 (kristal)
99 YP 4 (atmosfer)
100 FX 5 (parlaklık)
101 YP 6 (goblinler)
102 FX 7 (yankılar)
103 YP 8 (bilim kurgu)
104 Sitar
105 Banjo
106 Şamisen
107 Koto
108 Kalimba
109 Gayda
110 Küçük Keman
111 Şanay
112 Çan Çınlaması
113 Agogo
114 Çelik Davullar
115 AHşap Blok
116 Taiko Davul
117 Melodik Tom
118 Sint Davul
119 Ters Çimbalo
120 Gitar Perde Sesi
121 Nefes Sesi
122 Sahil
123 Kuş Ötüşü
124 Telefon Zili
125 Helikopter
126 Alkış
127 Silah Sesi
Ritim Listesi
00 Kulüp Pop
01 Rock'n Roll 1
02 Rock'n Roll 2
03 Vals
04 Bossanova
05 Slow Rock 1
06 Slow Rock 2
07 Slow Rock 3
08 Slow Soul
09 16 Vuruş Pop
10 8 Vuruş Pop
11 8 Vuruş Soul
12 8 Vuruş Rock
13 Rap Pop
14 Pop Rock
15 60'lar Soul
16 70’ler Soul
17 Düz Rock
18 Tekno 1
19 Tekno 2
20 Funk
21 Mambo 1
22 Mambo 2
23 Country 1
24 Country 2
25 16 Ritim Karışık
26 8 Vuruş Adria
27 Big Band Karışık 1
28 Big Band Karışık 2
29 Big Band Karışık 3
30 Hızlı Grup 1
31 Hızlı Grup 2
32 Bolero
33 Kedi Oluğu
34 Klasik Piyano
35 Cumbia
36 Funky Disko
37 Latin Rock
38 Ober Polka
39 Polka Pop
40 Twist
41 Akustik
42 Mavi Çim
43 Mavi Çim 2
44 Mavi Çim 3
45 Çaça
46 Cumartesi Gecesi
47 Pop Baladı
48 Pop Valsi
49 İngiliz Pop
50 Kulüp Latin
51 Disco Çikolata
52 Disko Fox
53 Disco Funk
54 Disko Eller
55 Disko Latin
56 Disko Parti
57 Disko Samba
58 Dixie Caz
59 Pop New Age
60 İngiltere Pop
61 ABD Marş
62 Kulüp Dansı
63 Rumba
64 8 Vuruş Modern
65 Country Baladı
66 Hard Rock
67 Hully Gully
68 Jive
69 Aşk Şarkısı
70 Orta Caz
71 Modern Country Pop
72 Modern R&B
73 Pasodoble
74 Samba 1
75 Samba 2
76 Schlager Rock 1
77 Schlager Rock 2
78 Tarantella
79 Tijuana
80 Elektro Pop
81 Füzyon
82 Hip Karışık
83 Limbo Rock
84 Akustik Balad
85 Piyano Baladı
86 R&B Baladı
87 Rock Baladı
88 Reggae
89 Yavaş ve Kolay
90 Swing Valsi
91 Pub Piyano
92 Caz Big Band
93 Caz Kulübü
94 Caz Valsi 1
95 Caz Valsi 2
96 Caz Rock
97 Salsa
98 Analog Balad
99 Gösteri Tonu
100 Calypso
101 Fokstrot
102 Çarliston
103 DiskoPop
104 DiskoSoul
105 DiskoTrot
106 E_Balad
107 Viyana Valsi
108 EuroBeat
109 FastGospel
110 Folk Rock
111 Funk Karışık
112 Fusion Karışık
113 Tango 1
114 Tango 2
115 Guad Dansı
116 Polka
117 Ragtime
118 Rap
119 Rave
120 Reggae 12 Vuruş
121 Reggae 16 Vuruş
122 Rock Billy
123 Rock Boogie
124 Rock Çaça
125 Rock Klasik
126 Rock Karışık
127 Rock Pop